Prijzen ‘Maak je eigen kunst’ uitgereikt in Museum Wierdenland

EZINGE De prijswinnaars van ‘Maak je eigen Kunst’ namen woensdag 8 juli hun prijs in ontvangst in Museum Wierdenland. Professionele Groninger kunstenaars van wie in de vorige tentoonstelling ‘Groningen, Kunstenaarsparadijs!?’ werk te zien was, kozen uit 94 door het publiek ingebrachte kunstwerkjes de mooiste inzendingen.

Het werk van Anna van der Lyke werd gekozen uit de kunstwerkjes van kinderen tot 12 jaar. Zij ontving een pakket met verf, een boek en spelletjes in bijzijn van haar ouders en zusje. Van de volwassen (amateur)kunstenaars werd Noah Slot als winnaar uitgeroepen. Hij kreeg een pakket met verf van Natural Earth Paint, kunstboeken en Wierdenbier.

Na de ontvangst door de directeur Heidi Renkema, vertelde Matty de Vries, een van de jurykunstenaars, hoe dapper het is om over een grens te gaan en daadwerkelijk kunst te gaan maken op een eigen manier. Ze complimenteerde de gekozen kunstenaars met hun durf en het prachtige resultaat. Ellie Komrij, conservator Kunst, met Saskia IJpema organisator van het project ‘Maak je eigen Kunst’, overhandigde de prijzen. De aanwezigen bekeken de tentoonstelling in de kleine zaal en waren verrast over de vele kunstwerken in verschillende stijlen en met uiteenlopende onderwerpen. Tot eind september is de tentoonstelling te bezoeken.