Voorkom voetklachten door het juiste schoeisel te dragen

Aangeboden door: meijerink-schoenen.nl

Maar liefst 57 procent van alle mensen in alle leeftijdscategorieën ondervindt voetklachten. Voeten zijn kwetsbaar omdat daar veel kleine en grotere spieren in zitten er talloze zenuwuiteinden uitkomen. Pijnloze voeten die vrij zijn van klachten, zijn dus van groot belang voor onze algehele gezondheid. Voeten zijn immers de basis van ons lichaam.

Onder meer hielspoor en peesplaatontsteking zijn veel voorkomende klachten. Ook gaan veel mensen gebukt onder calcaneodynie. Het vetkussen onder voet wordt door die aandoening dunner en daarom is er te weinig dempend vermogen met als gevolg een overbelast of geïrriteerd hielbeen.

Gelukkig zijn de meeste klachten aan voeten eenvoudig te voorkomen en goed te genezen. Het dragen van het juiste schoeisel kan hieraan bijdragen, bijvoorbeeld de sandalen van Xsensible stretchwalker. Het unieke balanspunt dat in het midden van de zolen is verwerkt, zorgt voor een gelijkmatige drukverdeling waardoor de gewrichten aanzienlijk minder worden belast.

Gespecialiseerde schoenenwinkel

Diverse factoren spelen een rol bij het veroorzaken van voetklachten. Dit zijn bijvoorbeeld ziekten zoals reuma en diabetes. Niet in de laatste plaats werkt het dragen van verkeerde schoenen voetklachten in de hand. Door comfortabele schoenen met een goede pasvorm te dragen, kunt u bijdragen aan gezonde voeten. Het is verstandig om die in een speciaalzaak te kopen. De medewerkers daar weten alles over schoenen met speciale voorzieningen die heilzaam zijn voor moeilijke, pijnlijke, brede of smalle voeten. Bovendien helpen ze in een gespecialiseerde schoenenwinkel iedere dag tientallen mensen die klachten aan hun voeten hebben. Daarom weten de medewerkers precies welke schoenen in welke maat en pasvorm daar het beste bij helpen. Veelal kunt u daar ook gebruik maken van andere diensten die bijdragen aan een gezond en prettig looppatroon. U kunt bijvoorbeeld een maandelijkse voetcontrole-dag bezoeken, waarop het mogelijk is om uw voeten kosteloos en vrijblijvend door een podoloog te laten controleren.

Modieuze uitstraling

Maar bovenal zijn schoenspeciaalzaken hun klanten van dienst met een zorgvuldig geselecteerde collectie van schoenen met de juiste pasvorm, die bijdragen aan comfort. Deze zomer hebt u de keuze uit vele modellen die niet alleen goed zijn voor uw voeten, maar ook een modieuze uitstraling hebben. U vindt ze in de webshop Meijerink-schoenen.nl. Sinds de oprichting in 1941 staat Meijerink Schoenen bekend om haar vakmanschap en collecties van hoogwaardige kwaliteit. We brengen graag een aantal merken uit het zeer complete assortiment voor het voetlicht.

Pikolinos (dames en heren)

Het Spaanse merk Pikolinos ontwerpt comfortabele schoenen die vermoeide voeten tegengaan. De ontwerpers maken gebruik van zachte materiaalsoorten, waaronder soepel chroomvrij leer met een natuurlijke uitstraling. Pikolinos schoenen zijn authentiek en hebben een fraaie afwerking. De verschillende modellen bieden goede ondersteuning en geven stevige grip tijdens het lopen.

Wolky damesschoenen

Het verende voetbed van de damesschoenen van Wolky geven letterlijk het gevoel dat u op wolken loopt. Daarom doen ze hun naam absoluut eer aan. Dit komt door het voetbed gemaakt van kurk en memory foam, dat meeveert als u erop loopt. Omdat het voetbed uitneembaar is, is het mogelijk om eigen steunzolen in de Wolky schoenen te dragen. De sneakers, sandalen, slippers, veterschoenen en laarzen, zijn comfortabel en modieus.

FitFlop (voor dames en heren)

FitFlops staan bekend als de meest dempende schoenen ter wereld. Ze bieden uitkomst voor mensen die last hebben van peesplaatontsteking en hielspoor of die hun voeten intensief belasten. De speciale zooltechnologie in de sandalen, schoenen en sneakers, kan hielspoor tegengaan, zorgt voor extra spierontwikkeling in kuiten en bevordert de loopbeweging. In de zomer zijn de FitFlop slippers erg in trek. De natuurlijke bewegingen van het lichaam worden aangevuld en de druk onder de voet wordt verspreid dankzij de gepatenteerde microwobbleboard-zool van de slippers.

Waldläufer (dames en heren)

De schoenen van Waldläufer zitten stevig om de voet, hebben een aangename pasvorm en bieden de juiste steun. Op het gebied van draagcomfort hebben ze dus een naam hoog te houden. De dames- en herenschoenen zijn standaard voorzien van een uitneembaar voetbed en zijn verkrijgbaar in diverse breedtematen. U hebt de keuze uit tal van modellen. Van instappers, veterschoenen en veterboots tot laarzen, pumps en wandelschoenen.