Op stap met José - Axel de Meijer

Ik heb Axel de Meijer lang geleden leren kennen, ongeveer 28 jaar geleden. Jong en wild waren we toen nog. Wild zijn we beiden nog steeds!

Axel werkte net als ik toentertijd in de horeca. Hij werkte bij de Nimf en ik bij de Lava in Groningen. Voordat ik aan het werk moest, deed ik altijd een bakkie bij Axel in de Nimf. Nu 28 jaar later dacht ik: een bakkie doen bij Axel is leuk want hij is zanger bij Cheers! Daar zit een verhaal in.

Op een warme vrijdagavond heb ik afgesproken met Axel, we maken met de honden een wandeling in het Mensingebos. Al wandelend komen de verhalen op gang. Axel is al vroeg met muziek bezig en op 15-jarige leeftijd zit hij in een schoolbandje, later volgt er nog een bandje waar hij weer uit is gegaan. Hij gaat eerst werken bij defensie maar 15 jaar geleden wordt er toch weer een band opgericht. Cheers genaamd. Cheers is een sensationele 6-koppige coverband.

Vier stoere mannen en twee stoere zangeressen!! Ik denk dat de meeste in Roden en omstreken wel weten wat Cheerz is. In 2016 werd Axel benaderd door Theater Winsinghof om een theateroptreden te gaan verzorgen. Axel heeft daar wel een jaar over moeten nadenken maar het bleef kriebelen. Uiteindelijk is Axel met een groep van 10 vrienden aan de slag gegaan om met muziek, belevenissen, overpeinzingen, verhalen en inspiratie iets moois te maken. Het leidde tot een theaterstuk: ‘Niets is wat het lijkt’.

Axel vertelt op het toneel zijn persoonlijke verhaal over Srebrenica. ‘Niets is wat het lijkt’ is een theaterstuk met een lach en een traan. Het laat ook een behoorlijke indruk achter op het publiek. Dit jaar zouden ze eigenlijk een nieuw stuk bedenken maar door corona valt dat in het water.

Afgelopen 15 maart hadden ze eigenlijk een optreden in het Winsinghof maar door corona is het optreden niet doorgegaan, nu treden ze online op. The Live Session kun je volgen via Facebook. Axel denkt zelf dat ze dit jaar niet meer gaan optreden met Cheerz door corona. Ik hoop echt dat hij het mis heeft, ik ben wel weer toe aan een optreden, lekker dansen en meezingen!! Als Axel niet op het podium staat krijg je hem niet aan het dansen hoor, maar zo gauw Axel op het podium staat gaat het knopje om en komt er een ware entertainer naar boven!

Door José Reijinga