Molenduinbad Norg verruimt openingstijden na versoepeling maatregelen

NORG Dankzij de nieuwe versoepelingen die vorige week aangekondigd zijn in verband met het coronavirus kan het Molenduinbad in Norg vanaf de zomervakantie de openingstijden verruimen en weer meer activiteiten opstarten!

In de zomervakantie kan er weer recreatief gezwommen worden, mits aan een aantal voorwaarden wordt voldaan. Zo moet er vooraf gereserveerd worden, de badkleding moet vooraf thuis alvast onder de gewone kleding aangetrokken worden en er gelden nog steeds regels voor afstand houden.

Volwassenen moeten voor, tijdens en na recreatief zwemmen 1,5 meter afstand houden, zowel onderling als tot jeugd van 13 tot 18 jaar. Kinderen tot 13 jaar hoeven geen 1,5 meter afstand meer te bewaren.

Vanwege deze afstandsregels geldt dat de stroomversnelling bij het recreatief zwemmen alleen gebruikt mag worden door kinderen (alleen mét een zwemdiploma) tot 18 jaar. Er geldt bij recreatief zwemmen een maximumaantal van 100 bezoekers.

Recreatief zwemmen kan in de zomervakantie op:

Maandagmiddag van 12.30-15.30 uur

Woensdagmiddag van 12.30-15.30 uur

Vrijdagmiddag van 12.30-15.30 uur

Vrijdagavond van 19.00-21.00 uur

Zondagmiddag van 12.30-15.30 uur

Tijdens deze momenten zijn er wisselende activiteiten in het bad, waaronder in elk geval een nieuwe opblaasbare stormbaan (krokodilrun), een interactief spel, de loopmat en watervoetbal.

Ouders van zwemmende kinderen (met zwemdiploma!) die zelf niet zwemmen, kunnen een zitplaats reserveren in de horecaruimte voor de periode dat de kinderen aan het zwemmen zijn. Dit is kosteloos, maar een consumptie is verplicht. De verkoop van eten en drinken in de horeca gaat tijdens het recreatief zwemmen ook weer van start. Alleen in het zwembad kan in badkleding het bestelde eten en drinken genuttigd worden. In de horecaruimte kan alleen genuttigd worden als er een zitplaats is gereserveerd. Er kan wel iets uit het assortiment besteld worden om mee te nemen (to go) om buiten het zwembad te nuttigen. Kijk op de website voor de details.

Banen zwemmen

De afgelopen weken kon er op reservering al banen gezwommen worden, maximaal een half uur per reservering. Dit verruimt het Molenduinbad vanaf 6 juli naar een uur. De kosten hiervoor bedragen €5,00 per uur (voorheen €3,50 voor een half uur). Nieuw vanaf 1 juli is, dat de 1,5 meter afstand tijdens het banenzwemmen niet meer gehandhaafd hoeft te worden.

Tijden voor banen zwemmen in de zomervakantie:

Maandag van 19.00-20.00 uur

Dinsdag van 07.30-08.30 uur, van 10.00-12.00 uur, van 13.00 – 15.00 en van 19.00-20.00 uur

Woensdag van 19.00-20.00 uur

Donderdag van 07.30-08.30 uur, van 10.00 – 12.00, van 13.00-15.00 uur en van 19.00-20.00 uur

Zondag van 10.00-11.00 uur

Abonnementen en reeds gekochte badenkaarten kunnen voor recreatief zwemmen en banenzwemmen ingezet worden. Per 6 juli worden ook weer nieuwe badenkaarten en abonnementen verkocht.

Open op zondag

De afgelopen periode is het bad op de zondagen gesloten geweest. Vanaf 12 juli verandert dat. Op de zondagen wordt begonnen met een uur banenzwemmen van 10 tot 11 uur. Om 11 uur is er het oefenuur. Tijdens het oefenuur kunnen kinderen die zwemlessen volgen, oefenen onder begeleiding van een meezwemmende ouder. Hierbij mag zonder zwemvleugels gezwommen worden. Er is een zwemonderwijzer aanwezig voor hulp en ondersteuning. Deze activiteit is net als alle andere zwemactiviteiten uitsluitend na reservering toegankelijk. Ouders houden onderling steeds 1,5 meter afstand.

Alle activiteiten kunnen via de website in de webkassa geboekt worden. De reservering wordt direct via een Ideal-betaling afgerekend. Er is mogelijkheid om bij het boeken aan te geven dat een reeds gekocht abonnement of meer-baden kaart gebruikt gaat worden. In het zwembad is dan het noemen van het reserveringsnummer of het scannen van uw abonnement of meer-badenkaart voldoende om toegang te krijgen.

Na de zomervakantie worden naar verwachting meer activiteiten weer opgestart, waaronder ouder-en-kind-zwemmen, zwangerschapszwemmen en mogelijk ook het therapiezwemmen. Te zijner tijd informeren het bad daarover via de website en social mediakanalen.