Raad van Kinderen geeft advies over groenbeleid aan gemeente Noordenveld

De gemeente Noordenveld heeft een motie van de Raad van Kinderen aangenomen. In de motie wordt voorgesteld dat biodiversiteit als uitgangspunt geldt bij het ontwikkelen van groenbeleid voor de gemeente Noordenveld.

Met het aannemen van het besluit werd de Raad van Kinderen dit jaar afgesloten. Dit jaar werkten de gemeente Noordenveld en Missing Chapter samen om kinderen een stem te geven in de besluitvorming van de gemeente. De Raad van Kinderen bestond uit 32 kinderen uit groep 8 van OBS De Poolster uit Nieuw-Roden. Zij onderzochten manieren om de biodiversiteit in de gemeente te versterken.

Wethouder Kirsten Ipema ziet de Raad van Kinderen als een succes. ‘Het was heel leuk om te zien hoe betrokken de kinderen hebben meegedacht over biodiversiteit. En dan is het helemaal mooi om de Raad van Kinderen af te sluiten met een concreet en toepasbaar resultaat.’

Duurzame spaaracties en wedstrijd voor de groenste tuin

De Kinderraad deelde met de gemeente Noordenveld meerdere ideeën. Zo wilden ze een wedstrijd organiseren voor de meest groene tuin en stelden ze een samenwerking met winkels voor om daar een duurzame spaaractie te starten. ‘We willen graag met dat soort acties aan de slag, omdat het belangrijk is dat onze inwoners zich bezig houden met biodiversiteit. Dus niet alleen de gemeente maar iedereen.’ concludeert Ipema.