Kleuters horen bij Juf Marga

RODEN Als je aan juf Marga denkt, denk je aan kleuters en als je aan kleuters denkt, denk je aan juf Marga. Zo is het 45 jaar geweest en zo zal het altijd blijven.

Vrijdag 3 juli was het een dolle boel op het onderbouwplein bij OBS de Tandem in Roden. Marga de Vries nam na 45 jaar afscheid van het onderwijs en haar kleuters.

„Wat was dat vroeger toch leuk, met verklede kinderen een rondje door de wijk”, liet Marga zich een paar keer ontvallen bij collega Nina Keun. En zo gebeurde het. Alle kinderen haalden thuis de verkleedkist overhoop om op school te verschijnen met de mooiste outfit voor de juf. Van Spiderman tot Lionel Messi, van prinses tot boef. De Acacialaan werd ook meegenomen op de ronde. Op nummer 35 werd even gestopt. Daar woonde Marga vroeger met haar ouders.

„De kinderen houden me jong. Vooral het creatief bezig zijn zal ik missen. En mijn collega’s natuurlijk”, lacht Marga. „Maar nu wordt het tijd om te gaan genieten. “

Marga is een echte juf, volgens Nina. „Ze is altijd bezig met leuke thema’s. Zo werd de poppenhoek regelmatig omgebouwd om zo dicht mogelijk aan te sluiten bij de leefwereld van de kinderen. Zij vindt het belangrijk dat de kleuters zich veilig voelen. Vrolijk en bescheiden, een doener in plaats van een klager”, zegt Nina.

De kleuters Berthe, Ailynn en Zelda hangen tegen hun juf aan. „Juf Marga is heel lief”, zegt Berthe. „Zelda is een beetje moe”, zegt Marga terwijl ze het meisje over de haren strijkt. Ik heb haar vader Luck ook in de klas gehad. Net als Mikay’s vader Marck. „Grappig toch?”

Officieel is Marga tot 1 september in dienst van de school. Tot die tijd zal ze kleine groepjes begeleiden. Maar daarna mag ze volop genieten van haar welverdiende pensioen.

Door Ineke Doornbos