Vier inwoners uit Noordenveld ontvangen vandaag hun koninklijke onderscheiding

Op vrijdag 3 juli reikt burgemeester Klaas Smid lintjes uit aan vier inwoners van de gemeente Noordenveld. De inwoners wachten al ruim twee maanden op hun onderscheiding, nadat op 24 april bekend werd gemaakt dat ze zijn benoemd in een ridderorde.

De uitreiking kon eerder niets plaatsvinden in verband met maatregelen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Nu de maatregelen zijn versoepelt, vindt de uitreiking plaats 10:00 en 16:00 op verschillende locaties in de gemeente.

Anne Doornbos

Anne Doornbos uit Een werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. De onderscheiding ontvangt hij voor zijn tijd bij de Partij voor de Arbeid. Ook was hij bestuurslid en vrijwilliger van de Stichting Drentse muziek Maatschappij, vrijwilliger bij het ‘Nei Drèents Geneutschap’ en jarenlang voorzitter bij van het ‘Huus van de Taol’, de streektaal-organisatie van Drenthe. In Een is Doornbos actief als vrijwilliger.

Elly Keers-Wieringa

Elly Keers-Wieringa uit Roden is benoemd tot Lid van Oranje Nassau. Keers-Wieringa was jaren regiocontactpersoon van de Dwarsleasie Organisatie Nederland, vrijwilliger bij de Prins Willem Alexander (PWA) Hoeve in Roden en tot vandaag is ze betrokken bij het gehandicaptenplatform Roden.

Hennie Lutjes-Giezen

Hennie Lutjes-Giezen uit Langelo is benoemd lid van Oranje Nassau voor haar activiteiten bij het koor ‘De Paiser Hopsingers’ uit Peize en voor haar bestuursfunctie van het Contactpunt Mantelzorg Noordenveld. Ze heeft tevens veel gedaan voor het Scheepstra kabinet, de Historische Vereniging Roden en bij de dorpsvereniging Langelo.

Jannie Wekema-Britstra

Ook Jannie Wekema-Britstra uit Peize wordt onderscheiden met de titel lid van Oranje Nassau. Ze is al 35 jaar lang actief als vrijwilliger in verzorgingstehuis ‘De Hoprank’ in Peize.