Op stap met José - Boris Esschendal Palestra

Het Coronavirus treft de sportscholen heel erg hard, daarom vond ik het wel een goed moment om bij Boris van Palestra langs te gaan, even op de koffie. Ze zijn hard bezig bij Palestra geweest, het is helemaal gepimpt en in een nieuw jasje gestoken. Bovendien ruikt het er ook helemaal nieuw. Eigenlijk ben ik net een paar dagen te vroeg ze zijn nog niet helemaal klaar met de verbouwing, wel bijna hoor, de puntjes moeten nog op de i maar volgende week woensdag kunnen ze weer los.

Palestra is op 16 maart dicht gegaan (lockdown), vanaf dat moment was het een lege sportschool. Gelukkig is Boris met zijn team niet bij de pakken neer gaan zitten maar zijn ze gelijk begonnen met online lessen, live groepslessen, uitleen van materialen (spinningfietsen, losse gewichten, halters etc) Alles werd gratis aangeboden. Er werd met regelmaat een nieuwsbrief naar de leden gestuurd met een update, voedingsadviezen, sportadviezen en andere tips om in een goede gezondheid te blijven en vooral om te blijven bewegen.

Het lag in de planning om achter de schermen Palestra te verbouwen en op te pimpen maar door dat Palestra dicht moest was er nu alle tijd om dat op te pakken en door te pakken. Van de nood werd nu een deugd gemaakt. Met elkaar hebben ze geklust en het is mooi geworden! Er is in deze periode veel geld uit gegaan en er kwam niks binnen. Voor de leden is er gelijk een incasso stop ingegaan, al waren er veel leden die wilde blijven betalen maar Boris had besloten om daar 1 lijn in te trekken, niemand betaald. Wat wel leuk is om te vermelden, niemand is gestopt maar er zijn nieuwe leden bijgekomen zonder zelfs maar gesport te hebben.

Ondanks deze hele zware periode voor Palestra is Boris heel erg positief!! Hij heeft alles klaar voor 1 juli om dan weer open te gaan. Via het “protocol" gaan ze open en mag er eerst gesport worden met een beperkt aantal mensen, via een reservering en met inachtneming van de veiligheid voor iedereen. Douchen moet thuis en koffie drinken kan ook nog niet, dat is nog toekomstmuziek. Het hele team van Palestra heeft de afgelopen periode hard gewerkt om het fitnesscentrum rigoureus aan te pakken en corona proof te maken. Ze zijn er helemaal klaar voor om hun leden weer te kunnen verwelkomen.

Door José Reijinga