Aftrap kunstgras GOMOS in kneiterhete zon

NORG Vrijdagochtend 26 juni gebeurde er bij het sportpark aan de Schapendrift iets bijzonders. Daar werd de eerste hand gelegd aan het felbegeerde kunstgras van voetbalvereniging GOMOS.

Rond de klok van 9:00 is het aan het begin van een bloedhete dag nog redelijk te harden in de schaduw bij de kantine van de club. De zandvlakte daarentegen is zonovergoten. Wethouder Jeroen Westendorp, waagt zijn leerbruinen schoenen aan de blubber die gelukkig nu kurkdroog is. Samen met GOMOS voorzitter Albert Drenth bestijgt hij de graafmachine om het officiële begin te maken van de operatie.

Volgens penningmeester Krista Holst zijn er veel voorbereidingen geweest voordat er gestart kon worden met de aanleg van het kunstgras. „Daar gaan wel een paar jaar aan vooraf en we moesten overleggen met Korfbalvereniging DES en Stichting Norgermarkt Concours, die ook gebruik maken van het veld. „Hoe nodig is het en hoe betaal je het? Dat zijn de vragen die je moet stellen voor je begint”, zegt Albert. De deskundigheid van Marnix Grobben, die bekend is met de kunstgraswereld, was onmisbaar, volgens Krista.

De rupsbanden van de megakraan moeten nu eerst het zware werk doen. Maar vooral de werklui die in de kneiterhete zon het zweet op het voorhoofd hebben staan. Voor een mooi resultaat: op 1 september moet de mat er liggen.

Door Ineke Doornbos