Een groots verjaardagscadeau van Elton BV voor Kinderwereld

RODEN Het bedrijf Elton BV in Roden is sinds jaar en dag verbonden met Speelgoedmuseum Kinderwereld. Gedurende twee generaties draagt het bedrijf dit museum een heel warm hart toe. Meerdere grote projecten binnen en buiten het museum zijn door de jaren heen gerealiseerd met financiële steun van het alom bekende Rôner bedrijf, dat bekend is geworden met het produceren van tochtstrippen.

Een dochterbedrijf van Elton BV is Elsun. Elsun fabriceert zonnepanelen met het beste materiaal en de nieuwste techniek. Ter gelegenheid van de 70e verjaardag van Elton en de 50e verjaardag van Kinderwereld heeft Elsun besloten het dak van Speelgoedmuseum Kinderwereld te voorzien met zonnepanelen.

Het zijn er zoveel, wel 52 stuks, dat het museum 30% bezuinigt op de energierekening. Installatiebedrijf Mebatherm heeft in opdracht van de Gemeente Noordenveld de zonnepanelen geplaatst. Twee daken van Speelgoedmuseum Kinderwereld zijn volledig belegd met de panelen en met de hoeveelheid zon van de afgelopen periode plukt het museum al volop hiervan de vruchten.

Speelgoedmuseum Kinderwereld is zeer verguld met de geweldige geste van Elton BV en voelt zich meer dan jarig.