De zomer is begonnen: de Streekproductenmarkt Nienoord

NIENOORD Vorige maand was het feest. Toen was het weer mogelijk om de Streekproductenmarkt Nienoord te gaan organiseren. Het mooie is nu, dat de organisatie hier zaterdag 4 juli gewoon mee doorgaat.

Bezoekers kunnen de Streekproductenmarkt bezoeken op het erf van Landgoedboerderij Oosterheerdt aan de Oosterheerdtstraat 7 te Leek. De markt is van 10 tot 16 uur.

Er zijn wel wat aanpassingen op de markt. Zo is er bijvoorbeeld een route aangegeven, zodat bezoekers geen tegemoetkomende personen tegenkomen en kunt bezoekers hun handen bij elke kraam desinfecteren.

NATUURLIJK AFKE heeft weer haar heerlijk zomerse sinaasappel-muntgelei gemaakt. Echt een jam voor warme dagen. En er is weer kruisbessenjam, altijd een zeer gewilde jam, omdat het echt de smaak van vroeger vertegenwoordigt.

HET LEKKERE WINKELTJE staat er met heerlijke droge worsten en ze nemen ook lekkere grillworst mee. Bij Het Lekkere kan worden gepind.

VILLA VELDZICHT heeft lekkere soep, en saus te koop. Goed te combineren met de BBQ, maar ook bijvoorbeeld appeltjes, om bij ijs te serveren. Oók heeft ze weer eendeneieren te koop, en natuurlijk haar peertjes.

DE GROENE GAST staat weer op de markt met een variatie aan bijzondere tuinplanten: vlinder- en bijenplanten en diverse keukenkruiden. Om te genieten van nog meer kleur en fleur in de eigen tuin. Uiteraard zijn kaas, eieren en paling ook op de markt te vinden.