Eindelijk! Terrassen mogen weer - musea open

RODEN Naar dit moment heeft de horeca in Noordenveld lang gesnakt: de terrassen mogen weer open. Maandag werden de coronamaatregelen versoepeld en konden de terrassen naar buiten.

De gasten moeten wel wat meer afstand houden, maar om de horeca-ondernemer toch de mogelijkheid te geven wat omzet te draaien, heeft de gemeente toestemming gegeven om wat meer ruimte te nemen.

We vielen meteen met de neus in de boter: maandag liep het kwik op tot rond de 25 graden en ook dinsdag en woensdag was het fantastisch terrasweer. Inmiddels daalt de temperatuur en valt er zo nu en dan een bui. Maar binnenzitten in een restaurant of een café is ook weer toegestaan. Weliswaar is alles nog omgeven met regeltjes: reserveren is verplicht en bij binnenkomst krijg je wat vragen over de gezondheid.

Museum Havezate Mensinge opent zaterdag 6 juni haar deuren weer voor publiek. Vanaf dit weekend is de havezate elke zaterdag & zondag geopend van 13.00 – 16.30 uur. De klokkententoonstelling Reis door de tijd is in het museum te bewonderen t/m 27 december. Ook het Museum Kinderwereld hoopt zaterdag ook open te gaan. Een en ander hangt af van het ticketingsysteem waarmee geregistreerd kan worden hoeveel mensen er in het museum zijn. Zaterdag wordt er sowieso proefgedraaid in het museum. Ook het Gevangenismuseum in Veenhuizen ontvangt weer bezoek. Reserveren is noodzakelijk.