Mensinge opent haar deuren met de tentoonstelling Reis door de tijd

RODEN Stap in de wonderlijke wereld van klokken! Museum Havezate Mensinge opent zaterdag 6 juni haar deuren weer voor publiek. Vanaf dit weekend is de havezate elke zaterdag & zondag geopend van 13.00 – 16.30 uur. De klokkententoonstelling Reis door de tijd is in het museum te bewonderen t/m 27 december.

Aangepaste maatregelen

Het coronavirus heerst nog steeds, maar zolang het onder controle blijft worden de overheidsmaatregelen beetje bij beetje versoepeld. Dit betekent dat ook de musea vanaf 1 juni onder bepaalde voorwaarden weer open mogen. In navolging hiervan heeft Museum Havezate Mensinge een protocol opgezet, zodat ook de havezate weer veilig bezoekers kan ontvangen. Naast de aanwezigheid van hygiënemiddelen is er een veilige route uitgestippeld door het museum en dienen bezoekers nu van tevoren te reserveren via mensinge.nl/reserveren. Bij het reserveren wordt de vraag gesteld of de bezoeker klachtenvrij is. Ook moet hij een dagdeel kiezen en zijn gegevens achterlaten. Door al deze aanpassingen kunnen we de veiligheid van onze bezoekers, de vrijwilligers en het personeel zo goed mogelijk waarborgen.

Er is veel gebeurd

Het coronavirus drukt een onzekere stempel op onze maatschappij. Gelukkig komt er nu stap voor stap weer ruimte, al blijft de 1,5-meterregel natuurlijk gelden, ook bij een bezoek aan Museum Havezate Mensinge. Ondanks de bizarre tijden heeft het museum achter de gesloten deuren zeker niet stilgezeten. Sterker nog, er is de afgelopen tijd een hoop gebeurd. Zo zijn de medewerkers druk bezig geweest met de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen en het opstarten van leuke initiatieven, zoals een online challenge. De muur in de bijkeuken is gestuukt, de paden op het voorterrein zijn schoongemaakt, het gras gemaaid, de bloemenklok van Linnaeus is gezaaid en het planetarium opgetuigd.

En dan staat een tentoonstelling klaar: Reis door de tijd.

Meer dan een klokkententoonstelling

Met de klokkententoonstelling Reis door de tijd stapt de bezoeker in een wereld vol gesnor, geklingel en getik, tandwieltjes en radartjes. Van pendules, staande horloges en andere uurwerken tot de werkplaats van de klokkenmaker; de tentoonstelling Reis door de tijd belicht de klok in al zijn facetten.

Naast antieke en moderne klokken uit de collectie van horloge- en klokkenmaker Tjitte Talsma en die van Mensinge zelf, vertellen Mensinges markantste bewoners over hun beleving van tijd. Dus waan uzelf in vroegere tijden en sta een moment stil op de plek waar de klok al eeuwen tikt.

Vanaf 6 juni is Museum Havezate Mensinge iedere zaterdag en zondag geopend van 13.00 t/m 16.30 uur. Voor een bezoek aan het museum dienen bezoekers het coronaprotocol in acht te nemen en van tevoren te reserveren via mensinge.nl/reserveren. Kijk voor actuele openingstijden, tentoonstellingen en evenementen altijd eerst op de website.