Aanleg zonnepark in Peize kan beginnen

PEIZE De werkzaamheden zijn gestart voor de installatie van 432 zonnepanelen in Peize. Boomstronken zijn verwijderd van het terrein dat nu braak ligt.

De bouw kan dus beginnen. De helft van de panelen zal door het zwembad worden gebruikt dat hiermee klimaatneutraal wordt. De andere helft van de installatie is beschikbaar voor bewoners van Peize en omstreken die hiermee kunnen profiteren van een korting op hun stroomprijs en daarmee zelf een stap kunnen zetten in klimaatneutraal wonen. Hiervoor moet zich aanmelden als deelnemer.

Inschrijven voor deelname aan de zonnepanelen bij het zwembad is nu mogelijk. Deelnemen kost eenmalig enkele tientjes (voor een doorsnee huishouden ongeveer €30,-) en hiervoor krijgt u 15 jaar lang €0,04 per kWh korting op uw stroomprijs. Uw investering verdient u het eerste jaar al 4 keer terug. Om te kunnen profiteren van de korting moet u stroom afnemen van EnergieVanOns.

Ook is de gemeente akkoord gegaan met het verstrekken van een lening (geen subsidie) aan de coöperatie Noordseveld op Rozen van 1 miljoen Euro. Dit geld wordt gebruikt voor de initiële financiering van soortgelijke projecten in Noordenveld waar bewoners in kunnen participeren. Een volgend project komt mogelijk op een of meerdere daken op het industrieterrein in Peize.