Op stap met José - Eindelijk naar de schoonheidsspecialiste

NORG Vandaag had ik eindelijk weer een afspraak bij mijn schoonheidsspecialist Jeanet Kuipers van De Salon in Norg. Dat was wel hoog tijd! Mijn wenkbrauwen waren inmiddels nodig toe aan een beurt en mijn wimpers moesten ook weer in de verf. Ik ga 1 keer in de 6 weken naar Jeanet toe, gewoon omdat het kan! Helaas kon dit niet door covid-19.

Jeanet is acht weken dicht geweest. Gelijk na het eerste bericht dat de horeca dicht moest besloot ze dat ze geen risico wilde lopen. Op 16 maart ging ze dicht. In het begin had ze genoeg te doen, de salon opruimen, het huis opruimen maar daar ben je niet acht weken mee bezig, en in de loop van de tijd was ze er wel klaar mee. De rest van het gezin was gewoon aan het werk en van wandelen en kokkerellen is de lol ook zo af. Het werk in haar schoonheidssalon is haar passie, dat wil ze doen!

Ondernemers in Noordenveld konden vanaf 30 maart de Tozo regeling aanvragen voor tijdelijke inkomensondersteuning. Dat heeft Jeanet gedaan.Het is wel even wat werk, want je moet van alles online aanleveren, maar als alles aangeleverd is dan is het binnen afzienbare tijd afgerond. Ik vind dit wel mooi om te vermelden, niet omdat ik zelf ook bij de gemeente werk, maar iets positiefs mag zeker genoemd worden.

Tijdens deze 8 weken heeft Jeanet zelfs nog gedacht om te gaan stoppen met haar beroep omdat ze bang was dat ze het misschien wel nooit meer zo zou kunnen uitvoeren zo als ze eerder deed. Maar gelukkig heeft ze deze keuze niet gemaakt. Bang dat ze geen klanten zou overhouden hoefde ze gelukkig ook niet te zijn want toen het weer mocht, stond de telefoon roodgloeiend.

Iedere klant die komt voor een afspraak krijgt van haar een app met een instructie met het hygiëneprotocol voor schoonheidsspecialisten. Bij de behandeling heeft ze een mondkapje voor en handschoenen aan. Verder verwacht ze ook dat iedereen zijn verstand gebruikt. Ben je verkouden of moet je hoesten dan kom je niet.

Corona heeft bij Jeanet ook wel het een en ander losgemaakt, ze is maakt zich niet meer zo druk. Maakt minder afspraken op een dag en denkt meer aan zichzelf. Winkelen? Ja hoor, maar alles op zijn tijd, gewoon rustig want dat jachtige dat kan nu niet meer, maar dit voelt ook beter. Zelf was ik daar inmiddels ook al achter gekomen. Ik werk nog steeds thuis en dat is toch best wel relaxed en je werkt ook nog eens harder door. Mis alleen de gezelligheid van mijn collega’s.

Door José Reijinga