‘De mensen willen hun vakantiegeld leuk besteden’

RODEN Over de vraag of hij sinds de corona-uitbraak het drukker heeft gekregen hoeft Sander Jongsma van rijwielzaak Bathoorn geen seconde na te denken. „Absoluut”, stelt hij.

In het begin was het nog rustig en waren de mensen voorzichtig. Maar de weken erop toen de vakantieparken noodgedwongen hun deuren moesten sluiten werd de vraag naar een fiets in de zaak aan de Heerestraat steeds groter. „De mensen willen hun vakantiegeld op een leuke manier besteden. En een fiets is dan een hele mooie optie om er uit te gaan”, meent Jongsma.

De vraag naar e-bikes is het grootst maar ook de scooters die in de zaak staan doen het goed. Nina Schuiring uit Peize scheurt op dinsdagmiddag 26 mei met een Kisbee het terrein op. Het ding maakt een vreemd geluid. „Deze is van mijn vader maar ik rij erop naar mijn werk in Roden.” Met een voorraadje gereedschap kruipt Sander op de knieën op zoek naar het mankement.

Het verband tussen meer verkoop en de verplichting van mondkapjes in het OV per 1 juni aanstaande heeft Sander nog niet kunnen ontdekken. Maar dat er de komende maanden goed zal worden verkocht is een zekerheid.

Door Ineke Doornbos