Op stap met José - De schoenen van Miranda

NIEUW-RODEN Ik dacht altijd dat ik een never ending bruistabletje was maar vandaag heb ik mijn gelijke getroffen. Ik was vandaag bij Miranda Nienhuis. Miranda is super enthousiast,vrolijk en stuitert volgens mij de hele dag door. Ik werd heel gastvrij ontvangen, voelde me ook gelijk thuis. Binnen twee minuten had Miranda me al heel veel verteld en had ik ook al heel veel gezien.

Achter het huis is het atelier, daar staat haar prachtige en unieke art-work! In dit atelier gingen we aan een lange witte tafel zitten op handbeschilderde stoelen. Gaaf!! Echt heel mooi. Wat heel grappig is, is dat Miranda werkt in de woonkamer, op een soort podium, daarom ook de naam Podiumkunst. Miranda is geboren en getogen in Zoutkamp en heeft gestudeerd aan kunstacademie Minerva maar moest van haar ouders ook nog een andere studie er naast doen. Want volgens haar vader verdiende je niet genoeg als kunstenaar. Zo gezegd zo gedaan. Miranda deed ook een opleiding als directiesecretaresse bij Schoevers. Aangezien Miranda heel gemakkelijk leert was dit dus ook geen probleem.

Miranda heeft het in haar leven niet altijd gemakkelijk gehad maar door haar positieve instelling en haar doorzettingsvermogen is ze hier gekomen waar ze nu is en zit nog steeds boordevol plannen. Ze heeft haar passie gevolgd en gaat hier voor 200 % voor. Ooit is ze tijdens een wedstrijd haar pencelen vergeten, maar heeft haar kunstwerk afgemaakt met haar handen en een schuursponsjes en is zelfs nog in de prijzen gevallen. Ze heeft zelf verf gemaakt voor het verven van de schoenen, want die verf moet natuurlijk goed zijn en de kleur moet mooi blijven. De bestaande verf vond ze niet goed genoeg en daarom maakte ze zelf verf. Ze staat onder andere op bruidsbeurzen en kunstbeurzen. Heeft veel opdrachten (van het beschilderen van leren schoen- tas, jas en of riem tot aan servies en glaswerk) Ooit heeft ze zelfs een opdracht gehad om een grafkist te beschilderen. Een duizendpoot en bezig bijtje en superenthousiast.

Momenteel heeft ze een leuk cadeautje en ook nog voor een goed doel: geef een opkikkertje cadeau. Een thee of wijnglas beschilderd met een (op)kikkertje, 50% van de opbrengst van dit cadeau gaat naar Ronald en Janine in Frankrijk. Dit stel kochten in Frankrijk een bed and breakfast en zouden opengaan op 1 maart maar door het coronavirus ging Frankrijk op slot en nu zitten ze daar zonder inkomen. Voor het verpleeghuis waar haar moeder zit heeft ze 50 theemokken geschilderd en deze cadeau gedaan aan de mensen die daar zitten en die geen visite meer krijgen. Hoe mooi en nobel is dat!! Geweldig toch?