Rodermarkt mogelijk in afgeslankte vorm

RODEN De Rodermarktparade kan niet doorgaan, ook de Jaarbeurs is van de baan. Maar er is goede hoop dat het Rodermarktfeest in afgeslankte vorm alsnog gevierd kan worden.

Evenementen zoals de Kermis, de oriënteringsrit, de Roder waren- en paardenmarkt en de kortebaandraverij wil de vereniging Volksvermaken vooralsnog (maar wel onder voorbehoud van de regelgeving en mogelijkheden) door laten gaan.

Het bestuur van de Vereniging voor Volksvermaken Roden wil nog wel benadrukken dat het de gezondheid van de inwoners van Roden en omstreken op de eerste plaats zet. Voorzitter Lammert Kalfsbeek: ‘Zodra het weer kan willen we het volk weer vermaken. Dat is ook een stukje gezond plezier. Maar bij alles wat we doen, en dat wil ik echt wel benadrukken, kijken we altijd naar wat mogelijk is en of het de volksgezondheid zal schaden. En mocht het laatste aan de orde zijn: wij gaan geen evenementen organiseren waarbij wij van mening zijn, dat ze nadelig zijn voor de volksgezondheid en andere veiligheidsaspecten.’