Coronaproof golfen, hoe doe je dat?

RODEN Het was nog een heel gepuzzel voor Golfclub Holthuizen in Roden. Want coronaproof golfen, hoe doe je dat? Op de golfbaan kun je weliswaar goed afstand van elkaar houden, maar hoe zit het met het voorterrein, het clubhuis en de ruimte waar de golftassen staan.

Nu hadden het bestuur en de vrijwilligers niet stilgezeten. Er waren bordjes gemaakt om looproutes aan te geven en aanwijzingen over het maximale aantal gebruikers van de oefenfaciliteiten. Er waren flessen desinfecterende gel aangeschaft en er was een heel rooster opgesteld van vrijwilligers die de golfers zouden begeleiden en opvangen. Want het was wel even wennen; niet meer spontaan naar de golfbaan en wachten op het terras, maar vooraf reserveren via een starttijden systeem.

Ook voor de dieren op de golfbaan was het wel even wennen dat er weer mensen langskwamen. Twee maanden lang hadden ze het rijk vrijwel alleen gehad, en dat was te merken. Ze waren minder schuw, reeën liepen rustig op de golfbaan en de vogels hadden op bijzondere plaatsen hun nestjes gemaakt, zelfs op het schelpenpad lagen de eieren van een scholekster in een kuiltje.

Maar nu dus weer reuring op de baan. Vanaf 28 april mocht de jeugd weer golfen, en vanaf 11 mei ook de eigen leden van golfclub Holthuizen. En vanaf 1 juni zijn ook greenfee-spelers weer welkom. Voor golfers die geen lid zijn, is er een aantrekkelijke greenfee-voorverkoop aanbieding. Meer hierover valt er te lezien in de advertentie elders in deze krant of op de site van Golfclub Holthuizen. Daar zijn ook aantrekkelijke lesaanbiedingen te vinden. Ook de informatie wanneer de Brasserieweer open gaat komt op de site.

www.golfclubholthuizen.nl