Judo in het gras

RODEN Zoals bij elke sportvereniging lagen de judo lessen bij Chi-Do ook al zeven weken stil. Toen duidelijk werd dat voorlopig alleen buitensporten voor jeugd tot 12 jaar is toegestaan en judo een binnensport is, heeft de club creatief na nagedacht of en hoe ze de leden ook aan het sporten konden krijgen.

,,Onze dojo staat aan het Nijlandspark met een heel groot grasveld voor de deur”, vertelt Ton van Zeijst van Chi-Do. ,,Een plek bij uitstek om te gebruiken om met

aangepaste judovormen de jeugd weer aan het sporten te krijgen.”

De trainingen zijn afgelopen woensdag weer van start gegaan. Vanaf 16.00uur tot 19.00 uur zijn de jeugdleden met veel enthousiasme onder leiding van trainer Herman de Jong in aangepaste sportkleding begonnen. Het was heel mooi om te zien dat de jeugd het geweldig vond om elkaar weer te zien en om samen te sporten.

,,Natuurlijk met in acht name van alle afgesproken regels Ons ideaal blijft natuurlijk zodra het weer mag binnen op de mat aan de slag te gaan en ook onze overige leden weer op de mat te ontmoeten. En we zoeken naar een mogelijkheid nu het weer beter wordt en het ‘s avonds langer licht is voor de oudere jeugd en eventueel senioren alternatieve lessen te organiseren. Het jeukt aan alle kanten om weer lekker te kunnen gaan sporten.”