Waar is de uitbater van La Milano?

RODEN Metershoge vlammen schoten op 15 maart uit het dak van pizzeria La Milano aan het Julianaplein in Roden. Het pand werd compleet verwoest en bij de buren, administratiekantoor Ensing, werken ze nog steeds op zolder omdat ook dit pand beschadigd raakte.

Al snel bleek de brand aangestoken. Koud drie weken later werden twee mannen aangehouden op basis van camerabeelden. Een 18-jarige jongen en een 37-jarige man. Opvallend: de twee verdachten komen uit Zoetermeer. Wat hebben twee kerels uit Zoetermeer nou te zoeken in Roden?

Een duik in het handelsregister levert opmerkelijke informatie op. De pizzeria in Roden werd gerund door een zekere Jalil J. Geen Roner. Hij woont in Zoetermeer en is 37 jaar. We bellen met de buren van de pizzeria. Misschien weten zij meer over pizzabakker Jalil. ,,Die brand is al een tijdje uit, hoor”, klinkt het nuchter aan de andere kant van de lijn. Wie de uitbaters van de pizzeria waren? Ze hebben geen idee. ,,Ze kwamen als wij weggingen, we zeiden alleen goedemiddag.”

Uit de gegevens in het handelsregister blijkt verder dat Jalil een autoservicebedrijf runt in Zoetermeer. Ze handelen daar in auto’s, repareren en keuren. Ook staat er een woonadres in het register. Op het nummer van het autoservicebedrijf wordt niet opgenomen. Tijd voor een ritje naar Zoetermeer.

Het autoservicebedrijf bevindt zich op een levendig bedrijventerrein met veel kleine en middelgrote bedrijven. Een cateraar, een schoonmaakbedrijf en dus de garage van J. De roldeuren zijn naar beneden, de bel werkt, maar niemand doet open. We drukken een briefje door de bus met het verzoek te bellen omdat we benieuwd zijn hoe het verder gaat met La Milano aan het Julianaplein.

Aan de andere kant van Zoetermeer bevindt zich het huisadres dat in het handelsregister van de Kamer van Koophandel staat vermeld. Een enorme flat van Bijlmermeerachtige proporties. Op aanbellen klinkt onmiddellijk een vrouwenstem. De stem meldt dat ze iemand naar beneden stuurt. Amper een minuut later komen er twee dames uit de lift die vragen wat ze kunnen doen. Ze zeggen dat J er nu niet is, maar dat ze hem zullen vragen te bellen.

Jalil was niet de eigenaar van het pand. Die woont gewoon in Roden. Hij wil niet al te veel kwijt over de brand. Hij meldt vast van plan te zijn opnieuw een pizzeria neer te zetten op het Julianaplein. ,,Maar deze meneer wil ik er niet meer in hebben.” Verder doet hij er het zwijgen toe ‘in belang van het onderzoek van de politie’.

Ook bij de politie houden ze de kaken op elkaar.

De afgelopen dagen hebben we onze telefoon geen moment uit het oog verloren. Al wie er belde: geen Jalil.

Door Bram Hulzebos