De galajurk van Claudia Esser hangt nog in de kast

RODEN De galajurk van Claudia Esser hangt nog in de kast. De eigenaresse van praktijk Huid Totaal in Roden zit bij de finalisten voor de Beauty Award. Met de nominatie voor deze felbegeerde vakprijs behoort ze tot de top van het vakgebied. Van de jury kreeg zij te horen dat ze tot de drie genomineerden voor de Beauty Award 2020 behoort in de categorie Beste schoonheidsspecialist van het jaar regio Noord. Dit houdt in dat ze nu al tot de beste drie behoort in deze categorie.

De uitreiking had in april plaats moeten vinden maar corona gooide roet in het eten. ,,De uitreiking is verplaatst naar september en de nominatie is verlengd.”

Dat ze langer in spanning moet zitten vindt ze niet zo erg. Ze is allang blij dat ze weer klanten mag ontvangen in haar praktijk, nu bepaalde contactberoepen weer zijn toegestaan. Ze is gespecialiseerd in huidanalyse en -advies met als doel huidverbetering. Natuurlijk heb je voor dit werk bij voorkeur contact met klanten, maar door corona moest ze de praktijk sluiten. ,,De eerste twee weken was ik er wel verdrietig van”, bekent Claudia. Maar ze wist zich snel te herpakken en dat pakte verrassend goed uit. ,,Ik heb online veel kunnen doen. Ik heb klanten huidfoto’s laten sturen en ze kunnen adviseren via videochat. Dat ging allemaal best goed.”

Niettemin is ze blij dat ze nu haar klanten weer live kan zien. ,,De mensen kunnen weer langskomen en natuurlijk werk ik volgens het covid-protocol. Ik heb papieren stoelhoezen die ik kan vervangen als de volgende klant komt. En natuurlijk ontsmetten klanten hun handen als ze binnenkomen.”