Op stap met José - Johan Wekema

Vandaag op de koffie bij Johan Wekema, mede eigenaar van Bolane (events & travel). Johan organiseert (samen met Marco en Peter) fietsevenementen zoals Bartje 200, Drenthe 200, Slag om Norg en de Veldslag om Norg.

Het jaar begon zo mooi voor Bolane met het sportgala. De Veldslag om Norg werd verkozen tot evenement van het jaar. Met 1850 deelnemers een van de grootste en mooiste wielerevents in de regio.

Bartje 200 is het eerste evenement wat gereden zou worden dit jaar, namelijk op 21 juni maar helaas gooit corona deze plannen in de war. Bartje 200 gaat niet door. Zelf ben ik inmiddels al 5 maand aan het trainen voor Bartje 200 en heb het fietsvirus te pakken. Al gaat het niet door ik ga in juni toch de 200 kilometer fietsen. Voor Johan, Marco en Peter is dit wel een streep door de rekening van Bolane. Ook de Slag om Norg gaat niet door. Zo jammer allemaal, wel heel begrijpelijk maar niet leuk. Drenthe 200 wordt gereden in december, misschien dat dit evenement wel door kan gaan! Laten we het hopen!! Johan heeft naast zijn evenementenbureau gelukkig ook een inkomen als ZZPer. Hij werkt bij Bike Life.

Johan was ooit mede-eigenaar van Bike Life maar is in 2017 wat anders gaan doen. Hij heeft eerst twee jaar rond gefietst. Hij is onder andere naar Amerika geweest, waar hij in 2 maand tijd 5300 kilometer heeft gefietst. Daarna is hij naar Portugal gegaan en heeft daar in 2 maand 4700 kilometer gefietst. Na deze twee jaar is Johan begonnen met het organiseren van fiets evenementen en fietsreizen. Superleuk.

Na de koffie krijg ik van Johan een rondleiding door het nieuwe gebouw van Bike Life dat in juni open zal gaan. Het nieuwe pand is groot en het ziet er nu al erg mooi uit, terwijl het nog niet eens klaar is. Johan is bezig met de transitie (van de fietsen, kleding, materialen ed) van het oude pand naar het nieuwe pand. Hij heeft het er druk mee. Tijdens de rondleiding bespreken we de fietsreizen nog even uitvoerig omdat mij dit ook helemaal geweldig lijkt om te doen. Maar dat ik dat alleen moet doen is iets wat me tegenhoudt. Johan geeft aan dat dat best kan maar dat je het gewoon moet doen. Ik ben in ieder geval om, ik ga het doen, ik ga binnenkort maar op de fiets door Nederland en ik begin met een lang weekend.

Door José Reijinga