Tijdelijk geen energiecoaches aan huis in Drenthe

Aangeboden door: HoyHoy

Vanwege de maatregelen rondom het coronavirus is het momenteel niet mogelijk om een energiecoach aan huis te ontvangen in Drenthe. Mocht je al een bezoek gepland hebben dan verzoekt het Drents Energieloket om dit zo spoedig mogelijk af te zeggen. De coaches zijn overigens ook al op de hoogte van deze maatregel.

Desondanks kun je nog wel gewoon een bezoek aanvragen, wat dan ingepland zal worden voor een later tijdstip.

Vraag

Mocht je op het moment zitten met een vraag over het bezuinigen op je energierekening of op het verduurzamen van je woning in Drenthe dan kun je alsnog het Drents Energieloket bellen. Dit is namelijk nog gewoon mogelijk op de standaard openingstijden. Overigens mag je ook een mailtje sturen, dit zal tevens beantwoord worden. Het Energieloket is op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag open. Op maandag en donderdag zijn de openingstijden 13:30 – 17:00 uur, terwijl het op dinsdag en vrijdag opent om 9 uur ’s ochtends en 3 uur later sluit om 12:00.

Vergelijken

Mocht je inderdaad willen bezuinigen op je energierekening dan kun je ervoor kiezen om gebruik te maken van een vergelijkingssite. Het energie vergelijken kan ervoor zorgen dat je een goedkoper abonnement kunt afsluiten bij een andere leverancier. Zo’n platform zal namelijk een overzicht met heel veel Nederlandse energieleveranciers tonen. Op deze manier zul je direct zien hoeveel je per jaar kunt besparen op de kosten voor energie door over te stappen naar een andere leverancier. Vaak zal je dit dus geld schelen, wat natuurlijk altijd mooi meegenomen is.

Groen

Een andere manier om te kunnen besparen op je energierekening is door groene energie te gebruiken. Dit kan op een aantal manieren. Een goed voorbeeld hiervan is natuurlijk het aanschaffen van zonnepanelen. Alhoewel dit eerst een dure investering is zal dit aan het einde van de rit juist gunstig zijn voor je. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om je woning beter te isoleren, wat natuurlijk met meerdere maatregelen kan. Dit kan bijvoorbeeld met een spouwmuurisolatie, maar je kunt ook de vloeren van je huis te isoleren met een isolerend materiaal.