Oud-hoofdredacteur van Leekster Courant overleden

LEEK In zijn woonplaats Leek is oud-hoofdredacteur Bert van Dwingelen van abonneekrant Leekster Courant na een kort ziekbed overleden. Hij werd 78 jaar. Van Dwingelen begon zijn loopbaan bij drukkerij-uitgeverij Bronsema in 1974 als redacteur-fotograaf. De krant maakte toen al deel uit van Hazewinkel Pers in Groningen.

In 1979 werd hij aangesteld als hoofdredacteur. In die tijd telde de krant ruim 18.000 abonnees. Betaalde kranten kwamen in die tijd zwaar onder druk te staan, vanwege een stortvloed aan gratis huis-aan-huis bladen. Toch bleef de 'Leekster' lange tijd de belangrijkste nieuwsbrenger in Westerkwartier en Noordenveld.

Pensionering

Eind 1999 werd besloten de abonneekrant op te heffen. Tot zijn pensionering in 2003 werkte Van Dwingelen nog op de hoofdvestiging van de NDC, waar hij speciale uitgaven en thema pagina's vervaardigde.

Als fervent wielerliefhebber was hij in 1982 ook mede-initiator van de bekende Wielermeerdaagse Westerkwartier-Noordenveld. Een topsport evenement in de regio, dat dit jaar zijn 38ste editie beleeft. Van Dwingelen hanteerde tevens enkele jaren de voorzittershamer van de organiserende stichting. Zijn uitvaart voltrok zich afgelopen zaterdag in kleine kring.