Fotoserie: Zeventig brandweerlieden bestrijden de grote natuurbrand die woedt in het Mensingebos bij Alteveer

In het Mensingebos bij Alteveer (gemeente Noordenveld) woedt een grote natuurbrand. Zo’n zeventig brandweerlieden van korpsen uit de omgeving helpen met blussen. De brand is nog niet onder controle.

De brand, die zondagmiddag iets na vieren ontstond op de heide, laat zich moeilijk bestrijden. Uit de hele regio zijn daarom speciale natuurbrandvoertuigen uitgerukt. Deze voertuigen hebben vierwielaandrijving en een extra watervoorraad, wat handig is met de harde wind.

De vlammen begonnen op de heide en gaan in de richting van het bos. Een gebied van een vierkante kilometer is inmiddels afgebrand. Het vuur is nog niet onder controle. Volgens woordvoerder van de Veiligheidsregio Drenthe kan het bestrijden van de brand nog wel een paar uur gaan duren.

Zo’n zeventig mensen bestrijden het vuur. De politie speurt naar de oorzaak van de brand. Een droneteam brengt het gebied in kaart.

Er is weinig toegang tot water in de buurt van de brand, wat het blussen lastiger maakt. Ook de forse wind maakt het geen eenvoudige brand om te bestrijden.

Er is flink wat rookontwikkeling. De rook trekt over Roden. De Veiligheidsregio Drenthe roept mensen op uit de rook te blijven. Een NL Alert adviseert mensen in de omgeving ramen en deuren te sluiten.