Thuis met José - Berenjacht

RODEN Het lijkt wel of we in een slechte film beland zijn en ik begin de tel van de weken langzamerhand kwijt te raken. De dagen zijn bijna allemaal hetzelfde.

Door de week ben ik thuis aan het werk, waarbij ik af en toe even naar het werk moet om dingen uit te printen en post te versturen. In het weekend ben ik aan het fietsen, rennen, wandelen met de hond en het huis aan het schoonmaken. Het huis is nog nooit zo schoon geweest, de wasmand is nooit meer vol, de hond is happy (Pim is nog nooit zo vaak uit geweest), ik heb afgelopen maand meer dan 700 kilometer gefietst en toch begin ik er wel genoeg van te krijgen. Toch moet ik niet zeuren; ‘ik ben nog gezond’, maar toch ik wil weer actie!!! (gezonde actie).

Ben zelf maar op jacht gegaan, je moet toch wat. De onrust giert door mijn lijf heen. Met de camera om de nek en Pim aan de riem ben ik op zoek gegaan naar iets. In het begin dacht ik maw…dit wordt niks. Ik liep mijn dagelijkse ronde, gewoon het standaard rondje. Opeens werd mijn aandacht getrokken door een grappig beertje dat boven in het raam stond. Een heel lief beertje. Ik liep verder, maar ff later zag ik nog een roze beer in een raam staan. Ja dacht ik, dat is het, niet echt de actie die ik zoek maar wel leuk; berenjacht. Ik ben weer terug gegaan naar het eerste beertje en heb daar een foto van gemaakt. Zo ben ik op mijn rondje negen beren tegen gekomen.

Deze beren staan hier voor de kleine kinderen. Het idee is overgevlogen van Belgie en Australie en slaat hier ook aan. Om de kleintjes te vermaken worden zoveel mogelijk mensen uitgenodigd om een knuffelbeer voor het raam te zetten. Je kan ze aanmelden via Facebook en google. Ouders kunnen met hun kinderen naar buiten en hebben hierdoor een leuke afleiding, tel de beren en je hebt gelijk een frisse neus. Je moet je wel aan bepaalde regels houden. Zo mag het niet te druk worden en moet je afstand houden en je mag niet in groepjes. Maar volgens mij zijn we daar in middels al aan gewend en moet dat zeker lukken.

Zelf heb ik inmiddels ook twee beren achter het raam staan en aangemeld op Facebook. Erg leuk om die blije kinderkoppies te zien als ze de beren zien. Ook Pim is blij met de beren alleen haalt hij ze steeds van de vensterbank af en loopt er aldoor mee rond door het huis wat niet echt de bedoeling is.