Inwoners Noordenveld steken elkaar hart onder de riem en gaan twee minuten lang lawaai maken

Tijdens de coronacrisis zijn er al tal van initiatieven geweest die de saamhorigheid van mensen benadrukken. Inwoners van de gemeente Noordenveld doet daar nu ook aan mee. Op donderdag 2 april om 19:30 uur gaan inwoners twee minuten lang geluid maken om elkaar een hart onder de riem te steken.

De actie is een initiatief van Volksvermaken Peize, Zakenkring Norg en Volksvermaken Roden. „We moesten bijna al onze activiteiten afgelasten, maar we wilden toch wat organiseren,” meldt voorzitter Richard Veurman.

Nuchter

Geïnspireerd door de landelijke applausactie van 17 maart werd besloten om deze lokaal te herhalen. „Als noordelingen staan we redelijk nuchter in het leven en lang niet iedereen ging toen met een potje of pannetje applaudisseren,” vertelt Veurman. „Toch willen we proberen de Noordenvelders zich voor elkaar te laten horen.” De actie is daarnaast ook voor zorgmedewerkers, de horeca en getroffenen van het coronavirus bedoeld. „We willen echt iedereen een hart onder de riem steken. Het gaat erom dat mensen zich laten horen en op welke manier maakt niet uit.”