Zanger vermaakt ouderen in De Hullen

RODEN De ouderen worden niet vergeten in deze coronacrisis. Kwam er vrijdag een draaiorgel naar de Hoprank in Peize, zaterdag had oudereninstelling De Hullen in Roden een mooie actie om de bewoners te vermaken.

Zanger Bert Solo en zijn ‘tweede stem’ Miranda Dijkstra maakten er een geweldig feest van. Ontroerend was de afsluiter van het muzikale duo. Ze zongen You never walk alone, hier en daar werd wel een traantje weggepinkt. Veel ouderen in instellingen maken een extra moeilijke tijd door omdat er geen bezoek kan komen vanwege het besmettingsgevaar.

Zoals gemeld heeft De Hullen hekken geplaatst om de tuin. Op die manier houdt iedereen afstand en kunnen ouderen toch veilig en verantwoord een frisse neus halen. Jongerenwerker Erik van der Heide kraag van een aantal hangjongeren een app met het verzoek om iets te doen voor de ouderen uit het zorgcentrum De Hullen.

Het plan was snel gesmeed: de Jumbo in Roden stelde versieringen ter beschikking en de jongeren versierden de grijze metalen hekken. ,,Elk hek werd zorgvuldig versierd met linten, tuinposters die normaal in de tuinen van ouders hangen worden nu voor de ouderen meegenomen en opgehangen, en nog veel meer spullen worden opgehangen om het uitzicht van de ouderen iets op te fleuren”, vertelt Erik van der Heide. ,,Jammer genoeg kunnen de jongeren geen contact hebben, maar de ouderen die het allemaal gade slagen steken de duim omhoog ten teken dat ze het goed keuren. Via de app krijgt Erik te horen dat een vrijwilliger huilend van blijdschap dit gade slaat. En dat de zorgmedewerkers applaudisseren. Allemaal warme en mooie reacties.”