Supermarkten worden strenger

RODEN De supermarkten worden strenger op het winkelend publiek. Dat is vandaag te merken in de Albert Heijn en de Jumbo in Roden. Ook op de markt moet iedereen afstand houden.

Voor de Albert Heijn in Roden zijn vakken aangebracht op het troittoir. Per vak wacht een klant totdat een medewerkster in een oranje hesje ze binnenroept. Eenmaal over de drempel zeilt een medewerker een net schoongemaakt winkelkarretje richting de klant. Zo blijft hij uit de buurt van de klanten. Winkelwagentjes zijn verplicht in de Appie, omdat zo de kans groter is dat mensen daadwerkelijk afstand bewaren.

Af en toe laat iemand de kar staan en gaat zonder kar op avontuur door het koelvak, maar al snel ontstaat er dan een korte dialoog over afstand houden. Het gaat allemaal nog niet vanzelfm het blijft wennen. Ook de rij voor de winkel is nog geen gemeengoed. Af en toe stiefelt een klant zonder op of om te kijken de winkel binnen en oogst licht geërgerde blikken van mensen die wel doorhebben dat er een rij staat.

Ook de Jumbo in Roden neemt maatregelen. De ingang aan de Heerestraat is afgesloten. Op aanwijzing van de overheid, zo staat er op een briefje dat aan de deur hangt. Inderdaad wordt er nu meer gecontroleerd of mensen zich wel aan de coronaregels houden. Momenteel valt het nog mee met de boetes, maar personen die zich niet aan de afstandsregels houden kunnen flinke boetes krijgen, winkels zelfs boetes die in de duizenden euro’s lopen. Op verschillende plekken in het land leidt dit al tot ergernis en gedoe tussen handhavers en winkeliers.

Op de markt hebben meerdere kraamexploitanten met een lint op de straat aangegeven hoeveel afstand mensen van elkaar moeten houden. Het zekere voor het onzekere, ook op de markt in Roden.