Noordenveld vergeet ouderen niet

PEIZE/RODEN/WESTERVELDE In Noordenveld worden de ouderen niet vergeten. In de instellingen is het bezoek momenteel onmogelijk vanwege de coronacrisis.

Om te voorkomen dat ouderen tegen de spreekwoordelijke muren omhoog vliegen, wordt er vanalles georganiseerd. Zo kregen de ouderen van de Hoprank vrijdagochtend bezoek van het draaiorgel De Ducliaan, die normaalgesproken de straten in Groningen voorziet van een muzikale stoffering. Aangezien de handel in de stad vrijwel dood is en de winkelstraten er verlaten bijliggen, was er voor het draaiorgel wel ruimte om naar Peize te komen.

Het gebaar werd enorm gewaardeerd. De ouderen genoten op hun balkons van het zonnetje en van de de muziek. Een enkeling was kwam naar buiten om het bijzondere instrument van dichtbij te kunnen bekijken.

Het draaiorgelconcert was een idee van Volksvermaken Peize. In verband met corona heeft de vereniging allerlei activiteiten af moeten zeggen.

In Roden vinden ze het bij De Hullen van belang dat ouderen de gelegenheid kunnen nemen om verantwoord van de lentezon te kunnen genieten. Daarom staat er ene hek rond het gazon, met daarop het verzoek aan mensen aan de buitenkant om anderhalve meter afstand te houden. Interzorg vindt het prima dat er een praatje wordt gemaakt met de bewoners, maar vraagt voorbijgangers en om voldoende afstand te houden. Concreet betekent dit dat een persoon niet binnen de hekken van de tuin mag komen en dat er minimaal anderhalve meter afstand is. Morgenavond is er een optreden voor de ouderen in De Hullen.

In Westervelde ontplooide basisschool De Hoprank een leuk initiatief. Leerlingen brachten donderdag bij buurtbewoners een waxinelichtje met een kaartje: ‘Een lichtpuntje in deze moeilijke tijd’. Daarnaast hebben de leerkrachten van OBS De Elsakker voor de leerlingen een tekst op het raam geplakt: ‘Lieve kinderen wij missen jullie. Blijf gezond!'