Half Noordenveld tuiniert

RODEN Tja, makkelijk is het allemaal niet. Het devies is om binnen te blijven om de kans dat je anderen besmet met het coronavirus zo klein mogelijk te houden. Maar in de tussentijd barst buiten de lente los en schiet er van alles op in de tuin.

Veel mensen in Noordenveld hebben de oplossing gevonden om toch lekker buiten te zijn, zonder dat ze het risico lopen om besmet te raken of anderen te besmetten. Lekker in de tuin aan de slag!

Jan Wiersma gaat aan de Slangenborg in Roden een enorme coniferenhag te lijf met een elektrische snoeimachine. ,,Het is er nu perfect weer voor.” Wel vindt hij het maar een gekke toestand. ,,Het is ontzettend stil op straat, je merkt het echt. Maar ik vind wel dat de mensen in Roden zich goed aan de richtlijnen houden.” Voor hem is het tuinieren een mooie manier om veilig buiten te zijn. Hij slingert de snoeimachine weer aan: de haag is nog lang niet getemd.

Verderop aan de Westerflier laat Dick Schothorst het gebruik van lawaaimakende machines achterwege. Zijn vrouw loopt zich de benen uit het lijf in de zorg en knapt een uiltje.

Aan de Roderweg sjokt Harry van der Velde innig tevreden achter zijn grasmaaimachine aan. Oordoppen op tegen de herrie. Geen overbodige luxe want hij heeft 500 vierkante meter te maaien. Gelukkig houdt hij van tuintieren. ,,Maar ik mis mijn pedel wel.” Op de vraag wat pedel is, volgt een uitvoerieg uitleg van het spelletje dat het midden houdt tussen tennis en squash. ,,Volkssport nummer één in Spanje”, doceert Van der Velde. Met lichte jaloezie in zijn stem onthult hij dat er in Norg maar liefst twee pedelbanen zijn. ,,Maar ik speel het bij tennisvereniging REO in Roden. Daar hebben we maar één baan.”

Maar al hadden ze zes banen in Roden, op dit moment koopt niemand er wat voor, want corona houdt iedereen in huis. Of, vooruit, in de tuin....