Super Monday bij schaakclub Roden

RODEN Maandagavond speelde de topvier van de interne competitie van schaakclub Roden tegen elkaar.

Dick Dalmolen-Tom Visser en Lieuwe Boskma-Ruurd Kunnen. Super Monday werd Bloody Monday. Visser en Boskma wonnen en hebben afstand genomen in het klassement.

Visser koos tegen Dalmolen voor een degelijke opstelling en wachtte rustig zijn kans af. Boskma en Kunnen kozen een scherpe openingsvariant waarin beiden kansen hadden, maar waarin Boskma zich tactisch de sterkste toonde. De strijd om het kampioenschap is nog open.

Visser heeft een kleine voorsprong, maar kan zich geen grote misstap veroorloven. Ook in de achtervolgende groep waren alleen maar onderlinge confrontaties. Arnold Meijster vergooide zijn kansen met een foutief stukoffer tegen Theo Wolthekker, Henk van Bemmel verprutste tot zijn grote ergernis een goede stelling door tegen Ale Bakker een stuk weg te geven en Peter Slaman verschalkte Johan Zwanepol. Wolthekker staat nu stevig op de vijfde plaats. Slaman heeft een ruime voorsprong op de overige B-spelers opgebouwd. Jan-Arie Stokhorst zet zijn opmars voort. Hij won een goede partij van Cees Hageman en heeft een 100% score sinds zijn komst in januari. Frits Bosman was afwezig, maar blijft desondanks riant eerste in de C-groep.

Eén partij werd deze avond remise. Frans van Doorn verzuimde tegen Jan Duisterwinkel een sterk gespeelde opening te bekronen de winst van een vol stuk, waarna Duisterwinkel er net op tijd in slaagde voldoende compensatie te vinden en de veilige remisehaven te bereiken.