Culturele Kring Roden jubileert

RODEN Feest in kunstencentrum K38 in Roden, afgelopen zondag. Daar werd, bij het eind van de expositie ‘Hard zacht’ gevierd dat de Culturele Kring Roden (CKR) 25 jaar bestaat. Onder het genot van een hapje en een drankje genoten de gasten van een optreden van de ‘jamband’ van de jazzclub Assen. Ook CKR-voorzitter Jan Smit liet zich verleiden tot een muzikale bijdrage.

De CKR richt zich momenteel vooral op de beeldende kunst, waarbij het oude schoolgebouw van De Haven aan de Kanaalstraat de uitvalsbasis is. In het begin hield de culturele kring zich ook bezig met muziek en literatuur en theater, maar deze functies werden onder meer overgenomen door De Winsinghhof en Noordenveld Leest.

De school aan de Kanaalstraat is sinds 5 jaar een galerie waarin (ook door Verkuno) jaarlijks 12 tot 13 exposities worden ingericht. Een van de hoogtepunten, aldus voorzitter Jan Smit uit Nietap, is het festival Wat ‘n Kunst waar, samen met de gemeente Noordenveld en Kunstmomenten Noordenveld uitgebreid wordt stilgestaan bij de hedendaagse kunst met exposities, workshops en evenementen in Roden. In 2019 omvatte de manifestatie onder meer een walking dinner, een gala-avond en een kunstmarkt.