Nog een keer een kijkje in de Marke

RODEN Op maandag 17 februari start Oenema Groep uit Oosterwolde met de sloop van de openbare basisschool De Marke aan de Molenweg te Roden.

Voordat de sloopwerkzaamheden beginnen kregen de leerlingen, ouders en anderen die betrokken zijn of waren bij De Marke vrijdag voor de Voorjaarsvakantie de mogelijkheid om hun oude klaslokaal nog een keer te bekijken.

De leerlingen van de school zitten nu in een noodgebouw, maar daar hebben ze het niet bepaald naar hun zin, blijkt uit dit verhaal van Dagblad van het Noorden. Het is er koud en gehorig, klaagden ze vrijdag in het gemeentehuis. De kinderen hebben sinds eind 2018 les in een noodgebouw omdat het oude schoolgebouw vanwege roest en verzakking niet meer veilig was.

Daarnaast was er een tent op het terrein van de school geplaatst, waar iemand van Oenema Groep leerlingen, ouders, leerkrachten en omwonenden bijpraat over hoe de sloop in zijn werk gaat en hoe het verkeersplan er uit komt te zien.

Oenema Groep heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan en hecht zeer veel waarde aan circulair slopen. Bij elk project wordt bekeken welke materialen kunnen worden hergebruikt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan dakbedekking, glas en hout. Deze producten worden niet meer gestort of verbrand, maar op één of andere manier weer gebruikt. Vrijdag lieten ze hier al een voorbeeld van zien.