‘Je hebt hier leuk en oprecht contact’

RODEN Vlaaien, taarten, bonbons. Nicolle Meijer verkoopt het allemaal in haar strakke chocolaterie Limburgia aan de Albertsbaan. Al 2,5 jaar werkt ze zes dagen per week tussen de zoete lekkernijen. Nu wordt het tijd voor een nieuwe stap. De zaak staat ter overname.

Nicolle is van oorsprong een Nijmeegse en werkte als laborant. Toen ze kinderen kreeg is ze gestopt met werken en heeft ze met haar man en kinderen onder andere in Duitsland gewoond. Uiteindelijk zijn ze verhuisd naar Roden waar ze de zaak Limburgia heeft overgenomen. Inmiddels is ze hier lang en breed ingeburgerd. ,,Het is ontzettend leuk en gezellig in Roden. Je hebt hier leuk en oprecht contact met de mensen. Het is een beetje ‘ons kent ons’.”

Het is een feestelijke beroep. Natuurlijk was het met Valentijn enorm druk, maar er komt sowieso zelden iemand binnen omdat hij of zij in zak en as zit. Mensen die bij Nicolle komen hebben iets te vieren en zijn op zoek naar taart voor een verjaardag, bonbons voor een geliefde of een vlaai omdat ze ergens willen trakteren.

Nu de kinderen de deur uit zijn is het voor Nicolle en haar man weer tijd voor een nieuw avontuur in het buitenland; dat is de reden van de verkoop van Limburgia, een franchiseketen.