Belastingaangifte lastig? De bibliotheek helpt!

RODEN De belastingaangifte is voor veel mensen ‘een dingetje’. Al die cijfers en dan moet het nog digitaal ook, een foutje is zomaar gemaakt, hoe weet je of je het echt goed doet? In de bibliotheek in Roden helpen ze je graag met dit lastige klusje.

Voor 1 mei moet bijna iedereen belastingaangifte doen. Alle Drentse bibliotheken organiseren informatiebijeenkomsten, spreekuren en cursussen. Ook kunnen bezoekers in de bibliotheek gebruikmaken van een computer en printer. Iedereen is van harte welkom.

In iedere gemeente is er een informatiebijeenkomst. Deskundigen van bijvoorbeeld accountantskantoren of vakbonden geven de bezoekers tips en helpen ze op weg bij het doen van belastingaangifte.

In een aantal bibliotheken is ook een belastingspreekuur. De bezoeker wordt een op een geholpen bij het invullen van de belastingaangifte. Aanmelden kan via de bibliotheek. De belastingaangifte gebeurt tegenwoordig digitaal. De bibliotheek biedt gratis cursussen voor wie dit lastig vindt.

Wie nog (bijna) nooit met een computer gewerkt heeft, kan dit leren bij de basiscursus Klik&Tik. En voor wie graag wil leren hoe je met DigiD werkt, is er de cursus Aan de slag met je DigiD. Voor vragen over het werken met een tablet, e-reader of smartphone kunnen klanten terecht bij het digitaal café. Meer informatie hierover is te vinden op de website van de bibliotheek of bij de medewerkers.

Wie thuis geen computer of internet heeft kan in de bibliotheek gebruikmaken van de computer en de printer. Ook kan de bibliotheek doorverwijzen voor hulp bij het invullen van het belastingformulier.

Deze service is het resultaat van de samenwerking tussen de Belastingdienst en Koninklijke Bibliotheek (KB) bestaat sinds 2016. De samenwerking is ook voor de komende jaren vastgelegd.