Noordenveld boekt na winst tegen Harich tweede zege op rij

RODEN Afgelopen zaterdag speelden de beide Mastselecties van Noordenveld in een enigszins vreemde thuissporthal in Norg. Waar de supporters van kv Noordenveld normaal gesproken gewend zijn om hun oranje tijgers aan te moedigen in Sportcentrum De Hullen in Roden, moesten de teams en hun trouwe aanhang deze zaterdag uitwijken naar De Brinkhof.

Voor de selectie is deze sporthal echter niet onwennig, aangezien zij er iedere maandagavond trainen. Dus ook in Norg geldt zeker het thuisvoordeel.

De hoofdmacht van Noordenveld kam in actie tegen kc Harich, uit de gelijknamige plaats in de Zuidwesthoek van Friesland.

Trainer/coach Matthijs Roelfsema in de voorbeschouwing : „Noordenveld 1 heeft dit seizoen al tweemaal tegen Harich gespeeld. Waar de eerste zaalwedstrijd ruim door Harich werd gewonnen, werd de uitwedstrijd op het veld ruim door Noordenveld gewonnen. In beide wedstrijden won de ploeg die de eerste helft het verschil maakte.”

Na het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter nam Noordenveld het initiatief en Romée de Rink scoorde gelijk in de eerste aanval. Daarna was het even wachten op de volgende treffer, maar in de 5e minuut vond Robin van Bolhuis na een geslaagde doorloopbal de binnenkant van de korf, direct gevolgd door de 3-0 na mooi samenspel op naam van Domenica Kloosterman.

Vervolgens weet ook Harich te scoren en gaat het spel op de wagen. Tot 5-3 bleef Harich bij, en loopt de ploeg uit tot 9-3. Harich scoort vlak voor rust nog tweemaal tegen. De eerste score in de tweede helft is weer voor de thuisploeg, een rake afstandstreffer van Sander van der Meer. Na de 10-6 scoort Jasper Lütter na een fraaie aangeef van Evelien Tepper de 11-6. Hoewel het veldoverwicht niet helemaal in de eindscore (19-15) tot uiting komt, wint ook de eerste Mastselectie terecht.

De eerstvolgende competitiewedstrijd vindt zaterdag 8 februari plaats in Sporthal Lewenborg in Groningen tegen ROG. Deze wedstrijd begint om 19.35 uur.