Koplopers houden stand bij schaakclub Roden

RODEN In de 17e ronde van de interne competitie van schaakclub Roden eindigden van de 12 partijen er maar liefst 10 in een beslissing. Er werd voor ieder punt hard geknokt ongeacht de plek op de ranglijst.

Na een solide partij wist Lieuwe Boskma met de zwarte stukken te profiteren van een paar zwakkere zetten van Johan Zwanepol. Hiermee verkleinde de nummer 2 zijn achterstand op koploper Tom Visser, die deze ronde afwezig was.

Helaas kon Ruurd Kunnen vanwege griepverschijnselen zijn positie in de rangschikking niet verbeteren en blijft daarmee op de vierde plaats staan. Deze avond lachte het geluk Dick Dalmolen toe die na een onnodige fout van Henk van Bemmel zijn mindere positie zag veranderen in een winnende en dat met beide handen aangreep. Hierdoor kwam Dalmolen ook wat dichter bij de koploper te staan en bleef de afstand tot de nummer 2 in de rangschikking overbrugbaar.

Theo Wolthekker overrompelde met een prachtige aanvalspartij Jan Duisterwinkel en hiermee verstevigde hij zijn vijfde plaats in het klassement.

Na zijn mooie overwinning op JanWillem van der Kouwe heeft Kees Duisterwinkel de weg omhoog weer gevonden en Jannie Russchen bleek iets te sterk voor Diena Wolters.

Door remise tegen Jan Pezij te spelen, slaagde Arnout Wegerif er niet in dichter bij Frits Bosman te komen, die met zijn 12e plaats nog altijd de koppositie in de C poule heeft.

Olaus Diebrink is met zijn 10e plaats nog altijd de beste speler van de B-poule maar het verschil met Peter Slaman is minimaal. Het was aan het goede spel van Cees Hageman te danken dat Slaman de koppositie in deze poule niet kon overnemen en met een remise in een mindere stelling, opgelucht kon ademhalen.