Oud-burgemeester Winschoten nieuwe voorzitter raad van commissarissen Thialf

Janny Vlietstra (71) verstrekt de raad van commissarissen van schaatsstadion Thialf in Heerenveen. De oud-burgemeester van Winschoten (1995-2009) wordt voor zes maanden toegevoegd aan de rvc. Zij wordt de voorzitter.

Arnold de Jong, bestuursvoorzitter van de Fritom Group in Bolsward, en Jos Valentijn, oud-schaatser en fysiotherapeut, zijn de andere commissarissen.

Vertrek Cees Roozemond

De functie van voorzitter van de rvc van Thialf was vacant sinds het vertrek van Cees Roozemond vorig jaar. Roozemond kon zijn nieuwe voorzittersrol bij SC Heerenveen niet combineren met zijn toezichthoudende functie bij Thialf.

Eerder zaten ook Piet Nammensma, Joop Atsma, Anne Hettinga en Geert Kuiper in de rvc.

Eerste Kamer

Janny Vlietstra was tot vorig jaar lid van de Eerste Kamer namens de PvdA. Eerder was ze waarnemend burgemeester in De Wolde, in Haren en in Marum en was ze burgemeester in Winschoten. Ook was ze negen jaar wethouder in Leeuwarden.

Vlietstra is nu onder meer voorzitter van de raad van commissarissen van Afvalsturing Friesland en zorginstelling ZINN in Haren.

Minne Dolstra uit Norg extra directeur

Minne Dolstra uit Norg wordt als directeur toegevoegd aan de directie van Thialf, die verder bestaat uit Marc Winters. Dolstra zal zijn directiefunctie op projectmatige basis bekleden, zolang dat nodig is.

Dolstra was tien jaar directeur-bestuurder van Sportbedrijf Drachten. Ook adviseert hij gemeenten in Nederland met hun sportbeleid.

De extra directeur was een eis van de grootaandeelhouders. Thialf staat er financieel niet goed voor en werkt nu aan een verbeterplan om kosten te reduceren, duurzamer te werken en meer omzet te genereren. Dat plan moet dit voorjaar klaar zijn.