Aangrijpende gedichtenbundel over psychische problematiek van inwoonster Nieuw-Roden

NIEUW - RODEN Ilse de Boer uit Nieuw-Roden vertelt in haar nieuwe gedichtenbundel over de ellende in haar hoofd.

De Boer uit Nieuw-Roden laat met haar bundel getiteld 'De ellende in mijn hoofd - Overleven met complexe psychische problemen' zien hoe belangrijk het is om de taboe rondom psychische problemen te doorbreken. Deze leerzame en aangrijpende gedichtenbundel wordt sinds vrijdag 24 januari uitgegeven door Uitgeverij Boekscout.

Op je negende te maken krijgen met psychische problemen... Hoe pak je dat aan? Ze leeft niet, ze overleeft, Schrijven om emoties te kunnen uiten. Schrijven om de donkere tijden een plek te kunnen geven. Hoe leef je als je overleeft? Hoe leef je met complexe psychische problemen? Ze valt en staat op, In de gedichten wordt het duidelijk dat ze vaker valt dan opstaat. "Het komt goed." Ze blijft het herhalen. Ooit komt het goed. Het is alleen nog een grote zoektocht hoe.

Ilse de Boer van twintig komt uit Drenthe en woont met haar dieren bij haar ouders in. Ze heeft veel meegemaakt en uit zich door gedichten te schrijven. Ook wil ze hiermee bereiken dat andere mensen met psychische problemen zich minder alleen hoeven te voelen en dat het taboe rondom psychische stoornissen wordt doorbroken.