Sporttoppers gehuldigd tijdens Sportgala 2019

RODEN - De Pompstee was afgelopen zaterdag het domein van de sporters uit de gemeente Noordenveld. Op deze avond werden alle winnaars van het Sportgala 2019 bekend gemaakt. Er werden in totaal 7 prijzen uitgereikt.

Jeroen Hilsteruit Lieveren, motorracer, werd uitgeroepen tot Sportman van het Jaar. Afgelopen jaar werd hij Nederlands kampioen in de SuperCup 600. Zijn vader nam de prijs in ontvangst aangezien Jeroen in Spanje aan het trainen is.

Kickbokser Christy Bo nam de trofee voor Sportvrouw van het jaar mee naar huis. Zij won al meerdere grote titels. Naast Nederlands kampioen schreef ze al tweemaal de wereldtitel op haar naam en ook werd ze al eens Europees kampioen.

V.v. Roden werd de Sportploeg van het jaar. De club promoveerde vorig jaar naar de eerste klasse. Schaatser Remo Slotegraaf uit Peize, viel afgelopen jaar in voor Kjeld Nuis, werd het Sporttalent 2019. Hij maakte een indrukwekkend debuut in Thialf.

Het wielerevenement De Veldslag om Norg kreeg de prijs voor het Sportevenement van het jaar . En de laatste trofee ging naar de 86-jarige Han Kluppel van MHC Roden. Hij won de oevreprijs voor al zijn verdiensten bij de hockeyclub. Ooit speler, coach, vrijwilliger en nog altijd trainer.

De sporttoppers werden onthaald door presentator Michael Wiese.