De voor-en nadelen van PGB onder de loep

NORG - Het Zorgcafé in Norg staat maandag 3 februari in het teken van ‘Zorg via een PGB, hoe werkt dat dan? Deze avond geeft mantelzorgmakelaar Marga van der Glind een presentatie over dit thema.

Zij is ervaringsdeskundige en betrokken als mantelzorgmakelaar bij dit thema. Het Zorgcafé is een initiatief van Groenzorg Norg en Welzijn in Noordenveld locatie Norg.

‘Er doen veel verhalen de ronde over het PGB. Dat staat voor Persoonsgebonden budget. Wanneer iemand in zorg komt, kan een PGB worden aangevraagd. „Dan hoor je vaak termen als, veel te ingewikkeld, te veel administratie, je kan ervan op vakantie. Ik vertel deze avond in het Zorgcafé over de voor-en nadelen van een PGB. Wat kan dat betekenen voor het regelen van zorg thuis. PGB kent veel mooie kanten, maar soms is het misschien beter om er niet aan te beginnen. Daarom wil ik eenieder van harte uitnodigen om deze avond hierover met elkaar in gesprek te gaan en vragen beantwoorden”, zegt Marga van der Glind.

Er is voldoende ruimte om vragen te stellen en met elkaar in gesprek te gaan.

Het Zorgcafé Norg vindt plaats in De Huiskamer van De Dagbesteding in het Bewegingscentrum aan de Eenerstraat in Norg. Het is voor iedereen toegankelijk.

De inloop is om 19.15 uur en om 19.30 uur begint het programma tot ongeveer 20.45 uur. Opgave vooraf hoeft niet, er is geen entree.

Wie informatie wil kan bellen met Welzijn in Noordenveld 050 3176500 of Groenzorg Norg 06 55100987, ook voor vervoersproblemen.