KV Noordenveld boekt overwinning tegen de Granaet

RODEN - Afgelopen zaterdag speelden de korfbal-hoofdmachten van Noordenveld en de Granaet uit Dokkum tegen elkaar in Sportcentrum de Hullen in Roden.

Om aansluiting met de middenmoot te houden was het voor beide teams van belang deze wedstrijd te winnen. Trainer/coach Matthijs Roelfsema : „Het thuisvoordeel willen we laten gelden om in de competitie weer op gelijke hoogte te komen met de Granaet. Met tempowisselingen en een scherpe afronding willen de tegenstander vandaag verslaan”.

Na het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter starten de oranje tijgers aanvallend sterk. Door een benutte strafworp van Robin van Bolhuis en een vrije worp van Romée de Rink staat de thuisploeg al snel op 2-0. „Verdedigend hield Noordenveld de tegenstander onder druk en had de Granaet moeite om te scoren. In het 2e aanvals-vak was het even zoeken, maar na 11 minuten viel de 4-0 door de korf.”

Vervolgens doen de in het geel-blauw spelende Dokkumers wat terug: 4-2. De wedstrijd gaat dan echt los. De Mastformatie laat het enthousiaste publiek goede aanvallen zien en weet door treffers van Sven Stobbe, Sander van der Meer, Robin van Bolhuis en Romée de Rink 4 keer op rij te scoren. Vlak voor rust lijkt de thuisploeg met een ruime voorsprong de kleedkamer in te gaan, maar de Granaet brengt het verschil terug tot 8-4.

In de rust benadrukte trainer/coach Roelfsema dat er scherp aan de 2e helft begonnen moet worden. Zeker omdat de Granaet vorige week na de rust in 5 minuten De Granaet ging sterk van start. Maar de Roner korfbaltrots hield het hoofd koel en scoorde zelf ook. Desondanks kwamen de Dokkumers terug tot 11-10. Maar Noordenveld bleef hard werken. Door treffers van Evelien Tepper, Robin Akkersma, Romée de Rink en Robin van Bolhuis lopen de oranje tijgers weer uit naar 15-11.

Na het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter staat er een klinkende 20-15 eindstand op het scorebord. De volgende thuiswedstrijd vindt plaats zaterdag 1 februari in De Brinkhof in Norg. Tegenstander is dan KC Harich. Deze wedstrijd begint om 20.00 uur.