Camping de Drie Provinciën in top drie van Nederland

EEN-WEST - Tijdens de vakantiebeurs in de jaarbeurshal in Utrecht zijn de winnaars van de verkiezing Camping van het Jaar 2020 bekendgemaakt. De ANWB heeft 8.716 aangesloten campings en drie campings in Nederland zijn aan de hand van deze verkiezing genomineerd als de mooiste Charmecampings.

Camping De Drie Provinciën uit Een-west was genomineerd in de categorie charmecamping. Opvallend is dat er zo massaal op deze camping in Drenthe gestemd is, omdat deze camping zich richt op gasten die willen kamperen zonder kinderen. Terwijl veel campings zich juist op gezinnen richten met vermaak voor de kinderen. Met het aantal stemmen is de camping de top 3 van Nederland beland.

Beoordeling door de gasten

Ieder jaar roept de ANWB campings in drie verschillende categorieën uit tot 'Camping van het Jaar'. De winnaars worden bepaald aan de hand van beoordelingen door gasten. Gedurende afgelopen kampeerseizoen konden kampeerders stemmen op hun favoriete camping. In totaal hebben 25.000 kampeerders hun stem uitgebracht.

Sinds enkele jaren zien we meer campingthema’s, zoals glamping (kamperen met de luxe van thuis), back-to-basic (ecologische recreatie) en charmecampings. Bij charmecampings gaat het vooral om idyllische plekken en gastvrijheid. Voor 2020 zijn rust en puurheid de trend. Vrije tijd wordt graag besteed in de natuur en in een harmonieuze omgeving.

Kampeerders noemen camping De Drie Provinciën een oase van rust en roemen de hartelijke sfeer die er heerst op het parkachtige terrein. Dat de camping schitterend ligt, midden in de groene schoonheid van Drenthe, Groningen en Friesland, heeft ook meegeholpen.

Volwassenen

De eigenaar Ronald Boels bouwt al jaren met hart en ziel aan zijn camping. Hij heeft een duidelijke visie: “ruime plekken met vrije zichtlijnen”. Zijn partner Brigitte luistert goed naar de wensen van hun gasten, die aangeven vooral de kalme recreatie te waarderen. Dit leidde enkele jaren terug tot het opdoeken van de speeltuin en het graven van een extra visvijver. Hierdoor werd de camping in 2013 bekroond als de beste 50+ camping.

Sindsdien is de camping populair bij kampeerders zonder meereizende jonge kinderen. De rust vanwege het ontbreken van kinderfaciliteiten trekt vooral de 40+ kampeerders die zichzelf vermaken met fietsen, vissen of lezen.