Toneelvereniging OBK Lieveren op de planken

LIEVEREN - Toneelvereniging OBK Lieveren is na de Rodermarkt gestart met de repetities van het stuk “De geweldige dokter Paul”. Een klucht in drie bedrijven, geschreven door Henk Roede.

Vol enthousiasme begint Dokter Paul aan zijn eerste werkdag als dierenarts in zijn eigen praktijk. Echter komt hij er al snel achter dat zijn voorganger, Dokter van der Meulen het niet zo nauw nam met de ethiek. De meeste mensen in het dorp hebben met de illegale praktijken van Van der Meulen geheel geen problemen, maar assistente Liesbeth is nooit ingelicht door de oude dokter en dat is maar beter ook.

Huwelijksproblemen en kuurtjes

Maar dit is niet het enige probleem voor de nieuwe dokter, ook zijn ex Rita valt hem behoorlijk lastig. Zij zet alles op alles om hem weer terug te krijgen. Ondertussen moet Dokter Paul het ene na het andere medisch probleem oplossen, waarbij zijn kennis soms tekort schiet. Zo hebben Arie en Corrie huwelijksproblemen en vallen de dokter daarmee lastig, iets waar Dokter Paul absoluut geen expert in is. Zijn adviezen werken eerder nadelig. Berend de biologieleraar heeft een kuurtje nodig, maar of dit goed uitpakt...

Rebecca komt ook geregeld met haar kattenreismand langs, maar het bezoek is niet altijd voor het beestje. De enige die wel met dieren langskomt is Wilhelmina, maar zij is ook een geval apart. Tot slot is er nog de postbode, die erg nieuwsgierig is en alle post daarom leest. Hoe aan deze chaos een einde komt kan men zien op 8 en 15 februari.

De spelers dit jaar zijn: Arjan Kamps, Carolien Boer, Romke Rozema, Jan Willem van Wilgen, Alie Dijk, Esther Ploeg, Japke van der Kooi, Bert Wilkens, Jantsje de Vries en Lida Sanneman.

De aanvang van het stuk is om 20:00 uur. De zaal is om 19:00 open. De toegang is € 8,- per persoon. Donateurs, twee personen per kaart. Beide avonden is er muzikale omlijsting en het vindt plaats bijCafe ’t Hart van Lieveren.