Wintercross: bikkelen door de Drentse natuur

REGIO - Loopgroep De Drentsche Aa uit Zuidlaren organiseert al vele jaren op de eerste zondag van februari de Arnoud Magnin Wintercross.

Dit jaar kunnen deelnemers op 2 februari bikkelen op de 4 of 8 kilometer door het Drentsche landschap. „Deze cross trekt elk jaar vele recreatielopers en wedstrijdlopers die het zware werk niet schuwen”,aldus de organisatie.

Dit jaar heeft de organisatie gekozen voor een nieuwe route door het welbekende natuurgebied rond Schipborg en de Drentsche Aa.

De 8 km wedstrijd maakt al weer vele jaren deel uit van de Rabocup Assen en

Noord-Drenthe. Deze Rabocup Assen en Noord-Drenthe is een loopcircuit, dat door diverse loopgroepen in de gemeenten Tynaarlo, Aa en Hunze en Borger-Odoorn wordt georganiseerd. Verspreid over het hele jaar worden negen wedstrijden gehouden. De Arnoud Magnin Winter Cross is de eerste wedstrijd in het Rabocup circuit van 2020.

De belangstelling voor de wintercross is de laatste jaren flink toegenomen. De organisatie denkt dat de toevoeging aan het Loopcircuit Rabocup Assen en Noord-Drenthe en de groeiende naamsbekendheid hier mee te maken heeft.

Voor-inschrijving is mogelijk tot en met 29 januari 2020 via www.inschrijven.nl De na-inschrijving is mogelijk tot een half uur voor het startschot, dat om 10.00 uur gelost wordt bij de sportvelden de Wenakkers, Randweg 3 in Zuidlaren. De accommodatie van de voetbalclub Zuidlaren wordt gebruikt als kleed-en douchegelegenheid.

De start van zowel de 4 als de 8 km is aan de nabij gelegen Zeegserweg. Voor meer informatie kunt u terecht op www.rabocupassenennoorddrenthe.nl