Gemeente Noordenveld maakt ruimte voor Vrijetijdsboulevard en koopt kavel aan Kanaalstraat

De gemeente Noordenveld neemt een perceel aan de Kanaalstraat in Roden over van een particulier. Dit om ruimte te maken voor de ontwikkeling van De Vrijetijdsboulevard.

Het gaat om een woning die is ingeklemd tussen alles-in-een-zaak Buiter Roden en het braakliggende terrein dat de gemeente wil ontwikkelen. De eigenaar klopte zelf bij de gemeente aan toen hij hoorde van de ontwikkelingen op de boulevard.

Kanaalstraat moet verlegd

Om de plannen zo goed mogelijk uit te voeren, is het volgens de gemeente van belang dat de woning wordt gesloopt. Zo moet onder meer de Kanaalstraat worden verlegd, idealiter over de kavel waar nu nog de woning staat. Ook zou de kavel een goede afscheiding zijn tussen de beoogde woningen en de verschillende bedrijven aan De Vrijetijsdboulevard.

Eerder maakte de gemeente al bekend het bestemmingsplan van het braakliggende bedrijventerrein te willen wijzigen, zodat woningen gebouwd kunnen worden. Ook moet het gebied aantrekkelijker worden door openbaar groen. De gemeenteraad is woensdagavond akkoord gegaan met de overname van het perceel van 710 vierkante meter. Hoeveel geld de gemeente betaalt is om privacyredenen niet bekend gemaakt.