Lieuwe Boskma brengt de spanning weer helemaal terug.

RODEN - Door een zwaar bevochten overwinning op Tom Visser, bracht Lieuwe Boskma in de 16e ronde van de interne competitie van schaakclub Roden de spanning weer helemaal terug.

Het was zo'n partij waar je als schaakliefhebber van alle facetten van het spel kon genieten met een dramatische ontknoping. Met nog 4 minuten op de klok gaf Visser zo maar pardoes zijn dame weg. „Gezegd moet worden dat hij zonder deze blunder in een minder eindspel terecht zou zijn gekomen maar met nog maar 50 seconden op de klok moest Boskma dat nog maar zien te winnen”, aldus de schaakclub Roden. Door dit resultaat nestelde Boskma zich op de tweede plaats en verkleinde de afstand op de koploper.

De partij tussen Visser en Boskma stond model voor de strijd die deze avond werd geleverd. Van de elf gespeelde partijen eindigden er maar drie in een gelijk spel o.a. die tussen Arnout Wegerif en Derk Holman. Door dit resultaat kon Wegerif niet dichter bij Frits Bosman, de verrassende koploper van de C poule, komen.

Op geduldige wijze won Dick Dalmolen van Jan van Spijker, die in de opening door een fout twee pionnen had verloren. Door dit resultaat staat Dalmolen op de derde plaats en ook weer wat dichter bij de koploper. Dit kan ook gezegd worden van Ruurd Kunnen die in een spectaculaire tactische partij vol valkuilen en schijnoffers Theo Wolthekker wist te weerstaan en te verslaan.

Het lukte Peter Slaman niet de koppositie in de B poule over te nemen van Olaus Diebrink. Met de zwarte stukken revancheerde Jan Duisterwinkel zich voor de pijnlijk nederlaag van vorige week door een verdiende remise te spelen tegen Slaman.

De race om het kampioenschap ligt weer helemaal open en de vorm van de dag kon wel eens doorslaggevend worden.