Open dagen van het Alfa-college

GRONINGEN - Het is een spannende tijd voor jongeren (en hun ouders) die dit schooljaar hun examen gaan doen. Wat ga je doen na het behalen van je diploma? Daar moet je nu al over nadenken.

Scholen organiseren daarom open dagen. Zo ook het Alfa-college. Hie kan men op vrijdag 24 en zaterdag 25 januari terecht.

Alle onderwijslocaties in Groningen zijn open. Op de website staat welke opleidingen zich op welke locatie bevinden. Op vrijdag 24 januari zijn jongeren en hun ouders tussen 16.00 en 20.30 uur welkom. Zaterdag 25 januari is Alfa-college tussen 10.00 en 14.00 uur open voor bezoek. Tijdens de open dagen krijgen bezoekers alle mogelijkheden om meer te weten te komen over een opleiding in bijvoorbeeld de zorg, handel of techniek.

Er zijn presentaties en bezoekers kunnen bij veel opleidingen praktijkervaringen opdoen. Studenten vertellen een eerlijk verhaal over hun opleiding en over hun ervaringen op school en in de stage. De docenten weten alles over de inhoud van de opleiding, de kans op stage en werk en over doorstroom aan het hbo. Jongeren die nog niet goed weten welke kant ze op willen, kunnen met een van de loopbaanexperts spreken. Zij helpen hen stap voor stap van oriëntatie naar keuze. Ook de sfeer op school geeft vaak een goed beeld.

Sport en Bewegen

Alfa-college Sport & Bewegen houdt donderdag 23 januari een open dag.

Jongeren en hun ouders zijn tussen 16.00 en 20.30 uur welkom op het Alfa-college in de Stadsbroekhal, Kortbossen 3 in Assen. Tijdens de open dag krijgen bezoekers alle mogelijkheden om meer te weten te komen over de opleidingen Sport en Bewegen.

Zo zijn er meerdere keren sportieve demonstraties. Naast docenten en loopbaanadviseurs, zijn er studenten aanwezig om bezoekers te informeren over de opleidingen. Er is volop ruimte voor individuele gesprekken. Ook is de Open dag bedoeld om een indruk te krijgen van de school, de sfeer, de docenten en studenten.